helg hurrudu!

Så var ännu en helg avklarad! Även denna helg spenderades överallt annars än i min nya hemhåla Lycksele! Lyckats bli riktigt haj på hålla mig borta härifrån när jag inte jobbar! Men nästkommande helg blir det ändring på detta då jag får finfrämmen från Skeå/Btk och det blir feeeest och utgång på Hotellä!! Förutsatt att vi får tag i förköpsbiljetter! Vilket ska fixas imorn!

Nåväl, åter till den gångna helgen! Den har alltså spenderats i Skeå, Gärdsmark och Burträsk!
I Fredags när jag kom till Skellefteå åkte jag diiiiirekt och köpte min nya underbara systemkamera, en Nikon D5000! Har inte riktigt hunnit hårdtesta den, men har knäppt ca: 700 kort ihelgen med diverse mer eller mindre seriösa motiv! Hursomhaver så är den hur skön som helst! Vridbar skärm med Live View och sen går det att filma i HD-kvalla med den :D

Efter att jag hämtade den åkte jag till Gärdsmark och sov där, Lördag så kom moder till stan och hjälpte mig städa i lägenheten...sanningen är dock att: jag gick på stan och fixade nya pjucks, tshirt och UV filter medans min KÄRA mor städade åt mig! Ja jag är yngsta barnet och jaaaa jag är bortskämd av mami! :D
Innan detta var vi på Solbacken och handlade, där gav mina kära mor ett rätt udda exempel på förutfattade meningar....
En stor vit lastbil med släp saktar in på vä. sida om oss, hela sidorna på både lastbilen och släpet var täckt med motivlack som föreställde isbjörnar, islandskap och ännu mer isbjörnar, sedan låg det minst 2 isbjörnsnallar i framrutan på lastbilen...ja något överpyntad som ni kanske förstår.
Nå, när vi kör förbi detta ekipage så påpekar vi just överpyntningen och fascineringen över isbjörnar och då öppnas dörren och föraren klättrar ner varpå min mor frågar följande " Var han eskimo?" om föraren. Eskimo?! Och hon är helt seriös!

Söndagen bestod av hårt arbete, från ca: 10-15.30 så har jag hjälpt syster med familj runt deras sommarstuga med att köra röjsåg och motorsåg. Har kapat sly till förbannelse samt fällt 5 träd, kännt mig som värsta skogshuggarn och svettats som Victor & Tobbe i Turkland :P
Efter det hade jag Nisse & Ante en riktigt rolig eftermiddag tillsammans! Vilken vi avslutade med pizza/supderskrov. Sen satte jag mig i bilen och åkte diverse eländes inlandsvägar för att slutligen nå hålan som jag så framgångsrikt undvikit hela helgen!

Och nu blire sängen! Ha'ne bra! Hörs!


?
Bara undrar...

//Mr.F

Det har hänt igen.

Precis som förra söndagen kollade jag på "Här är ditt liv" på svtplay, denna gång med kvinnokarlen nummer 1 Svennis kvällens gäst... Vet inte riktigt vad det är, men det återkommer det där jävla fånleendet..
Tror jag måste ställa kameran på självutlösare och ta ca 3000 bilder för att ni på nåt av korten ska få en skymt av fanskapet.
Jag har en spegel precis bakom datorn och om man bara höjer blicken en aning så är det väldigt lätt att se sig själv sittandes där med fånleendet. Då blir det lätt som att den spontana glädjen väldigt abrubt byts ut mot en avsky och en illamåndes känsla..
Ni tror säkert att jag sitter hemmavid i mitt exklusiva boende på 19 kvadrat och i det tysta beklagar mig över en dålig självkänsla och spyr galla över det ovannämnda, groteska spontanleendet.. som bara fina stunder kan frambringa, men ni har FEL!!
Jag tycker faktiskt att jag är rätt snygg, i rätt ljus vill säga... helst mörker..

Annars då?
Jo, jag lever och mår!
Var ute i Uppsala under gårdagen och fick några roliga kommentarer, tyvärr bara från det manliga hållet.
Skulle gå in på ett ställe som heter "Gillet" och vid entren lägger vakten handen på min axel och säger..
Tjena! Jag känner igen dig! Välkommen hoppas du får en trevlig kväll. Uppfattade inte om det var någon speciellt lång kö, men jag fick allafall gå direkt in.
Tilläggas bor dock att jag aldrig någonsin satt min fot där förr..Så frågan är den?
Antingen läser han de Oattraktivas blogg eller så har jag en dubbelgångare som tydligen rör sig i svängen och har gjort ett gott intryck.
Har jag nån dubbelgångare?

Vi gick allafall vidare på en pub på stora torget där det var ett live band. Inne på krogen, går en kille fram till mig och frågor om jag inte tycker att jag har en bögig skjorta... Ehh.. säger jag.. Jo, visst har jag?! Älskar turkost blandat med vitt..
Kille blir lite ställ och går därifrån och sitter sedan med två öl ensam vid ett bord...och tittar med ledsna ögon ut på dansgolvet.
På tal om den där puben så är det nog första gången någonsin jag sett människor ha sex med varandra med kläderna på.

Ordet torrjucka fick en helt ny innebörd och tankarna från ungdomsåren med Viktor Öhmans kroppshydda i klädd fullständig hockeyutrustning kom en blixt i mitt huvud.
Det är först nu jag förstår vaför han alltid ville träna närkamper....

Torrjucka – akten där en man gnider skrevet mot en fullt påklädd kvinna/man/hockeyspelare. Kan resultera i faktisk orgasm. Källa: Sexipedia

Nog om det. Imorrn börjar en ny rolig vecka. På torsdag kommer Johan och Sofia, korridorsfest på fredag. Välkommna!
Och slutligen Brynäs-Aik på lördag.

Synes i Brynäs!

/Killen med bögig skjorta.

Längst de sjuka tankarnas alé...

Nu är den offentlig! De oattraktivas sjuka tankegångar och funderingar kan nu skådas av fler än bara den innersta kretsen.
Känns som lite skräckblandad förtjusning, nu när fler och fler faktiskt läser den här bloggen är det ju lätt att folk börjar fundera... menar de allvar?

Finns ERLAND, på annat sätt än som en av Herr Skägglavs 132 olika personligheter?
Brukar underteckand gå utklädd till Pippi?
... och är det sant som de säger att man faktiskt kan åka utförsåkning på Herr Öhmans näsa?



Jag vet svaren,  men gör ni?

Hur som helst är det allafall jäkligt roligt att ni hittat hit!

Over and Out!



/Mr Tea







retro tankar a la plugg....

Sitter just nu och försöker panikskriva ihop min 2a uppgift i Krisberedskapen....jag är INTE ute i god tid...nu börjar jag verkligen känna igen mitt gamla plugg-jag! Första uppgiften skickade jag ju in i god tid! Så länge varade mitt nya bättre plugg-jag! :P

Känner även hur GRYMT mycket annat roligt/onödigt som man skulle kunna/vilja göra istället för att sittta småstressad och skriva arbete!

NU har jag verkligen inte mer tid att lägga på övriga aktiviteter än just detta inlägg. Så därför tänkte jag bjuda på lite retro-plugg-undvikande aktiviteter a la herr ågren.
Dessa är från min syrrepluggtid när jag var dödligt less allt vad B tentor hette och därför ägnade större delen av en kväll åt att ta bilder och styra upp en fejkad hemsida om en lapp-karl vid namn Erland, som bodde i en nationalpark och sökte kvinnan i sitt liv....fler bilder finns att få för ev. idol-affisch förstoring om man så vill....sen ni som vill ifrågasätta hur frisk jag är så; A, Känner ni mig inte riktigt lika väl som ni vill tro. B Så har n i ALDRIG flytt ifrån att plugga och velat göra något kreativt.......eller så kanske jag bara inte är riktigt frisk....döm själva!
/ Skolpojken Ågren





Vår Björn fyller år!

Kom precis hem därför blir det ett grattis i efterskott till allas våran Oattraktiva Björn Fredrik Ågren


Den här killen fyllde nämligen 24 år i går!







De oattraktiva önskar vår medarbetare en bra dag i efterskott!

Sakna dä!

/Oattraktiv

Här är ditt liv

Kom hem från praktiken rätt sent igår, klockan var en bit efter tolv. Har jobbat där hela helgen, vilket betyder 14-02 Fredag-Lördag-Söndag, dyngsrytmen var av förklarliga själ inte vad den borde varit.
Rundande facebook kontot ett antal gånger och fastnade tillsist på premiär avsnittet av "Här är ditt liv" programets gäst.
Mickael Persbrant

Kom flera gånger på mig själv med att sitta och fån le i min ensamhet, ni vet säkert allihop hur det känns, det är den här känslan när man ser sig själv utifrån på nåt sätt och bara vet att just vid denna tidpunkt så är jag fruktansvärt ful, men väldigt glad och nöjd..

Fasar dock inför den dagen någon människa lyckas ta en bild av mig i denna sinnesstämning, samtidigt är det nog också ett av få tillfällen som äkta glädje faktiskt fångas på bild..
För hur glada är vi "egetligen" på alla festkort när alla på bilden gapar stort och skriker?... för att sekunden efter bilden är tagen återgå till att små surrande med soffgrannen eller titta ner i ölburken för att åter hitta tryggheten.

Sånna tillfällen har också sin charm och jag älskar att tillbringa sådana stunder med mina vänner, men är det inte nånstans så att den egna genuina glädjen, som man inte delar med någon annan,  infinner sig när du sitter ensam en sen söndagkväll och tittar på Michael Persbrant och kommer på dig själv med att fån le.
Inte snyggt, men ärligt och genuit och som ett kvitto på att Fan vad bra jag mår!


/Tobbe

en helg i umeå...

Efter en lite småtuff 3e vecka i Lapphålan styrde jag i Fredags eftermiddag min skuta (läs Volvo) mot Björkarnas/Blivande Polisernas och kufarnas stad Umeå!
Fredagskvällen blev lugn med lite uppvaktning av moder som rest ner till Umeå (nästan) enbart för detta ändamål(tror även Systemet hägrade).
Lördag dag blev det fortsatt uppvaktning i form av presenter från Syster m.familj och tårta som min mor fixat.
Från det att jag hörde ordet tårta byggdes det upp en ofrivillig stor förväntan hos mig som alltid väckts i samband med mina födelsedagar, nämligen PRINSESSTÅRTA! Denna kung av tårtor! Och vem kan tacka nej till en härligt oupptinade Djupfryst FrödingePrinsesstårta?! Med denna bakgrundsförklaring vill jag nu ge berättelsen Tårtmotgången: En motgångsberättelse i 3 delar:

Motgång 1
Öppnade kylen och insåg att tårtan EJ var Prinsess utan den där typen med en MASSA grädde och lite jordgubbar i mitten, men jag tänkte fine....är ju iallafall tårta!
Motgång 2
Vi skärde upp tårtan och jag förde in en bit djupfrössitårta i munnen, den tumlade runt i munnen likt tvätt i en torktumlare i ca:4sek innan jag med ett kraftfullt "Blähwh" spottar ut biten på arsietten.
Mor, Syster, hennes man och deras småknattar kollar lite småkonstigt på mig och frågar vad det är frågan om, och jag säger något i stil med att grädden är torrare än fjolårsnäver och de provar alla en egen bit.
tar inte lång tid innan de också konstaterar att det är något som inte är riktigt bra med tårtan....genom snabbt detektivarbete av min syster upptäcks att tårtan som min mor bjudit oss på är drygt 1½år gammal!
Relativt snabbt kommer min syter på en back-up plan. Hon hade nämligen dagen innan bakat en kladdkaka, som iof hade råkat ligga på en varm platta efter att den gräddats klart, men hur dålig kan den va??
Motgång 3
Snabbt fram med kladdkakan och grädde för att rädda situationen.
Tar snabbt en bit på skeden och leker tvätt och torktumlare igen... tar 2sek sedan känner jag smaken av bränd lägenhet i munnen! Smakar RIKTIGT brännt....och smaken satt kvar i säkert 30min!
Ändå räddningen den kvällen blev ICA glass.....ICA kan man lita på!

Efter denna tårtkatastrof bestämde sig min snälla syster för att baka en äkta Prinsesstårta till sin lillebror. Och resultatet och min glädje över detta kan bäst beskrivar genom bilden nedan....



Annars spenderades Umeåhelgen med fixande av rygg/frilla och middagsbjudning med roligt/mysigt sällskap! :)
Visst ja, även fixande av Spotify och försök till shopping hanns med!
För mig blev shopping en väldigt lugn historia, en Tiger tisha och 2 Resterödlkallingar....medan vissa han kopiera halva sin garderob samt fynda 10kr rivjärn! ;)

Och nu ikväll kanske det blir en till liten tårtbit, sen ska jag försöka få syster att knåda den fixade ryggen för att senare köra tillbaka till Lapphålan och en ny vecka av hårt slit och plugg!

Lite ostrukturerat inlägg men bättre än inget! :)

Näe ska ner och va social med systra (och bearbeta massagen!).
 
Nåväl, saknar ni Oattraktiva och Ante, vi måste se till att träffas alla i höst och få krama ur varandra lite kärlek!

Hörs och syns!
/ Mr. F

Arresten

Verkar som att det är jag som står för uppdateringarna nuförtiden. Skräpning! =)
Jag har precis kommit hem. Har suttit i arresten delar av kvällen. Skit skoj! Men jag fattar fan inte vad poliserna menar..
Vaddå "för full"? Får man inte ens vara lite rund om fötterna föränn nån ska reagera..jag ville ligga i gräset, och jag sov inte.. vilade bara ögonen ett tag.

Tror ni mig?
Nää.. tänkte väl det, det är dock en liten sanning att jag varit i arresten. Har suttit och tagit emot unga människor som druckit alldeles för mycket, suttit med i förhör och ringt hem till föräldrar.
Då vet ni.
Ni kanske inte ens är så speciellt intresserad vad jag gör, läste på Annas eller Eriks blogg ( kommer inte ihåg vilken) att de skulle sluta skriva om praktiken, ingen brydde sig ändå..Det stämmer inte, jag vill höra allt.
Det blir faktikst nästan svårt att INTE skriva om praktiken, den upptar liksom allt just nu känns det som.. och så kommer det nog att var nån vecka till innan man är inne i allt om hur organisationen fungerar å så.

Förresten blir jag fruktansvärt sugen att söka polis varje gång jag sätter min fot på polisstationen, och jag tror jag ska söka efter att jag är klar med socionom. Bara foten pallar, men det gör den. Det har jag bestämt.

Jag ville ha adrenalin! Och det har verkligen polisen i Uppsala just nu, ni har väl inte missat?

Här bränns det bilar och kastas sten på olika räddningsfordon, tur att socialjourens bilar inte utmärker sig som polisen, ambulans och brandkår på gott och ont.. Jag är nog fortfarande kvar i barndomen och tycker att bilar som får göra uttryckning med ljud och ljus är bland de häftigaste som finns.

Brukar säga till folk ibland att i mitt kompisgäng har vi samlat det mesta inom räddningskåren.. SkäggAmbulans Fredriko, Storslang Brandman Näsa Öhman, Framtida Blekfet Polis Ante och jag.. Men vad är jag?
Hej, Jag heter Tobias och kommer från Soc, ska vi prata?
Jag får inte ge dig medicin, spruta vatten eller bära vapen, men jag vill gärna veta hur du mår..
Missförstå mig inte, jag gillar verkligen det jag gör! Och jag bryr mig verkligen om hur personerna jag möter mår Men, det skulle vara jäkligt skoj att ha lite av båda..
Så snälla ge mig en polis t-shirt, en vattenpistol och ett första förbandkit, så gör jag världen till ett bättre ställe att leva på.
Det är ett löfte!

/T

Tankar 02.15..

Hej kära bloggläsare, om vi fortfarande har några!
Klockan är 08.05 och jag ska snart iväg på ett möte med praktikgruppen. Jag hade svårt att sova inatt, så jag plockade upp mobilen och började skriva.
Tänkte dela med mig av det till er.

God läsning.

"Här ligger jag och försöker sova. Känner direkt när jag lägger mig att inatt kommer det att bli svårt. Mycket tankar som snurrar i huvudet. Ingenting dåligt, det är väl annars sådana tankar som håller folk vakna om nätterna. Nejdå, bara mycket. Skrivit mitt första ärende idag på jobbet och MASSOR av ny information som skall bearbetas och glömms bort och läggas in på nytt. Medan jag ligger här i min säng och siffrorna på mobilen lyser som stjärnor i det kolsvarta rummet är det svårt att inte bara ligga och lyssna. Oftast lyssnar man ju på tystnaden, men just inatt är det inte tyst. Mina grannar ovanför mig har trevligt, inte trevligt som att vi har varit på fest och nu är det efterfest med folköl och chips, Nej, snarare sänggnisel och två människor som delar något fantastiskt och verkar gilla att "göra det" tillsammans. Nu blev det allafall tyst. De gick i mål! Grattis för fan. Bra jobbat! Toan är spolad och små tassande steg letar sig tillbaka till tryggheten, värmen men förmodligen också det senaste i raden av fem i två ragg.

Nog pratat om det. Nu måste jag verkligen sova.
Här blir inga barn gjorda. Eller?! "



Mmm.. Istället för att ligga och nöta tankarna och funderingar när det är dags för John Blund så får ni mer än gärna använda "the tobbe way". Plocka upp mobilen och skriv. Jag somnade faktiskt näsan direkt efter jag skrivit ovanstående, det största pluset är ändå att det är jävligt roligt att läsa dagen efter.

/Tiboråbo




Hej på er!

Nu är det dags att även jag drar mitt strå till stacken och skriver någonting på bloggen. Det enda problemet är att jag är alldeles för bakis för att skriva någonting vettigt. Tangenterna verkar flytta på sig när jag ska trycka ner dem med mina knubbiga fingrar.

Vaknade för en timme sedan med en fruktansvärd smak i munnen. Inte den här vanliga bakissmaken utan något mycket värre! Jag kände efter med ett tungan, beredd på att hitta ett dött djur mellan tänderna, men jag fann ingenting. Började fundera om någon klasskompis smugit sig in inatt och bedrivit otukt i min kära mun, men dörren var låst så det borde vara uteslutet.
Låg och gruvade mig för hur det skulle kännas att faktiskt sätta sig upp och efter att tag prövade jag. Blev förvånad att jag mådde så bra, trots att Rakin tagit slut inatt. Det var först när jag satt mig ned på toaletten och skulle borsta tänderna som illamåendet kom.
Med tandborsten i munnen höll jag på att spy ner badrumsgolvet, inte på grund av tandborsten, utan snarare av lukten som nådde min abnormt stora näsa. Ni vet hur det luktar i munnen efter att man har spytt? Så luktade det i min näsa. Jag vet inte vart den kom ifrån, men jag slutade borsta tänderna och sköljde ansiktet i kallt vatten, men lukten vägrade försvinna.
Längre än så har jag inte hunnit och nu sitter jag på datastolen med spylukt i näsan och en hemsk smak i munnen.
Ser att det är fint väder ute, funderar på att gå ut när jag blivit mer människa. Men vi får se, sängen känns väldigt lockande..

Jag måste bara säga att herr Abers funderingar är väldigt intressanta, men det vore kanske lite läskigt om ante och jossan skulle byta plats med varandra!

Mer orkar jag inte skriva nu.
godnatt / Mr. Näsa

Tänk om...

Borde egentligen gått och lagt mig för lääänge sen!
Men faktorer som att prata i tfn med 3vliga människor och efter-tränings fika fick mig att bli pigg, så nu sitter jag här!

Nåväl, började helt plötsligt tänka, "Tänk om folk inte vore dom de är, utan istället vore någon annan, skulle dom fortfarande ha samma plats i ens liv?"

Jag menar....skulle Jossan & Ante fortfarande vara den Jossan & Ante som vi känner....


om de istället var Ante & Jossan?




Och skulle Emma Lundberg verkligen vara den Emma vi känner...


om hon var något år äldre??




Vad tror ni?
/En förvirrad Mr F

Tidspress?

En torsdag spenderad i ensamhetens tecken är snart till enda. Har hunnit med rätt mycket idag.
  • Köpt träningskort på friskis och svettis, vilket ligger på ett sanneligen bekvämt avstånd från mig.
  • Tvättat
  • Gått en sväng på stan och inhandlat kollegieblock samt batterier.
En sak slog mig när jag var på väg hem från gymmet idag. Under praktiken kommer jag att jobba kvällar och helger, med undantag för studiebesök och annat som tillhör praktiken.
De flesta jag säger detta till, rynkar lite på näsan och säger.. men då är du ju aldrig ledig på kvällarna typ..
Sant, till en viss del, men jag trivs rätt bra med det..

Idag vaknade jag vid tio, käkade frukost och begav mig till gymmet, tränade i lugn och ro och kunde utan stress bege mig hemåt och käka lunch och planera restan av dagen.
De gånger jag jobbat dagtid i mitt liv känns det som att jag har ännu mindre fritid.. jobb 8-17, träning, middag och om man har tur nån aktivitet på kvällen.. men det finns nästan alltid en känsla av att inte riktigt hinna med allt.

Tidspress brukar inte störa mig överhuvudtaget, men det är när man måste korta ner på saker som man vill göra det blir en aning störande.
Ex.. ett stressat tränings program för att sedan stressa i sig middagen.. innan det är dags för nästa grej.

Har lovat mig själv, med anledning av att jag haft personer i min närhet som stressat alldeles för mycket, att känna lugnet och absolut inte stressa.
Detta är inte alltid så lätt, men jag tror jag hittat en väg till detta.

Om inte annat så får ni ta det som ett råd.
Live life to the fullest you never know if there is a tomorow, men stressa inte!

/ Gurra longshot

Whiskey, Helium och Kvinnobröst

Det är väldigt intressant att höra klasskompisar berätta om deras första praktikdagar, ord som "fullt i huvudet" , "helt död" och "korvstoppning" är flitigt använda.
Jag har nyss kommit tillbaka från Gräsö, en ö i skärgården vid ca 8 mil från Uppsala, där jag tillsammans med min praktikplats haft planeringsdagar i vår chefs stuga.




Igår morse tog jag cykeln till kontoret för att sedan tillsammans med praktikplatsen åka på äventyr. Tisdagen fylldes till stor del av planering inför hösten och jag sa för ovanlighetens skull ingenting. Satt bara tyst och iaktog mina handledare och kollegor och stutsade med blicken över bordet som att jag var på wimbeldon final, eller nåt..

När planeringsdagen var slut var det dags för fritid fram tills att kräftor skulle förtäras framåt sju tiden. Jag följde med på promenad till den lokala och svindyra livsmedels affären och köpte två stycken 3,5 :or till kräftskivan.

Efter promenaden sammastrålande jag med det äldre gardet i gubbstugan, där det bjöds på whiskey och jag fick höra historier om socialt arbete från tider då man inte ens existerade i mamma och pappas sjukaste tankar... tänkte gå och vila ett tag innan middag, men skippade det och följde istället med till bastun...där.. ja, var de ju inte speciellt blyga. Och jag tror faktiskt att jag är den enda som kan stoltsera med att ha sett min biträdande chefs bröst första dagen på praktiken...

Kräftor till middag, även om jag själv mest höll mig till sallad och matpajer. Efter kaffet var det dags för helium, och jag fick med pipig röst presentera för mina kollegor.



Somnade direkt efter en lång dag och imorse var det ett kort möte, hemfärd, lunch hos biträdande chefen och sen hem till studentvägen för kraschlandning och en välbehövlig näpp.

/Tobbe

RSS 2.0