man vet att man är i Kiruna när... (Del 2)



Del 2, Moccakavajen och syntmelodierna  från ovan....

1. Besökte igår kväll Lombiahallen (en av Kirunas ishallar)...

 För att (på betald arbetstid) se rafflande hockey i form av AllEttan drabbningen Kiruna If vs Asplöven.


2. Väl där är stämningen på topp, drygt 1100 betalande (alltså ej inkluderat vi och brandkåren) personer var på plats



3. Efter en kort stund på plats ser jag en rätt märklig syn på andra sidan isen. Nämligen en äldre mocckavajklädd man beväpnad med en synt samt en storvittis! älgfigur!!? ståendes på en "balkong" på läktaren.
Vore väl i sig inte konstigt att ha en lång älg iförd hockeygrejjer som maskot, men lite jävla udda är det ändå när klubbens logo är ett riphuvud?!  Sen att man har en syntspelande äldre herre som ackompanjemang till den mkt mer moderna cd/dator ljudanläggningen (funderar personligen om det är någon sorts överlappningsperiod från den gamla synten till den nya ljudanläggningen som ligger kvar parallelt ett tag för att inte alltför många skall sakna det skarpa syntljudet). Som tur är lyckades jag knäppa ett bildbevis (beklagar ett jag ej har ljudbevis, dock tur för er) på denna udda företeelse, beklagar kvalitén då denna är tagen med firmatelefonen, har försökt kompensera kvalitén med att sätta ut lite förklaringar v.g. se nedan.




4. Som om synen av detta radarpar inte vore nog så varvades den vanliga hockeypausmusiken (läs. disco musik a la Lady GaGa + annan peppande musik) med moccakavajmannens skarpa syntspelande, alldeles för hög volym bör tilläggas. Det denne man spelade med ivriga flinka fingrar i typ varannan avblåsning var vaaaarenda gammal hockeylåt som är enkel nog att spela på synt, typ som innan nedsläpp "dedududuuuduuuduuuuuuuuuu" m.m.....hittade varken ngn ljudfil eller hemsida med dessa låtar men ni kanske kan föreställa er, typ som musiken från Nes' spelet Ice Hockey, dock 40 decibell högre än vad som borde vara tillåtet och med sådant skarpt ljud att trumhinnor borde ha spruckit om inte alla på matchen hade hörselgångarna fulla med snö och renhår!


Summering: Man vet att man är i Kiruna; "När man får höra skyhög live-synt-musik spelas i avblåsningarna samt när lagmaskoten inte ens är av samma kött-typ som lagloggan"

Btw, så kommer jag nog kanske hem nästa vecka nångång på en snabbvisit, preliminärt finns jag tillgänglig i schtaaan from Fredag (27e) - Måndag (2a). Så om någon vill träffa mitt skäggiga nylle kan ju denne höra av sig så kan vi planera något skoj, kanske fest lördag? Är även öppen för förslag som kurragömmameddunk, fika, vattenleken, bio, rödavitarosen, snoppkull,stadshäng, allmänt häng, häng i gäng, häng i bassäng,  m.m!


Pöss å kram dårå!
/ Farbror F


Kommentarer
Postat av: Emma

Jag röstar för fest på lördag! :)

2009-02-19 @ 22:29:56
URL: http://emmeeh.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0