Ja må'n lev!



Vår prinsessa, Tobias Gustafsson, fyller 24 år idag!
Han hälsar till fröknar och klasskamrater på Umeå Universitet,
familjen och alla sina gosevänner.

Födelsedagen firas i Umeå med kalas på Leo´s Lekland med temat: Hello Kitty & Hannah Montana!
Vi börjar med lek och skoj för att sedan hugga in på Tobias Födelsedagsbuffé!

Ps. Glöm inte halksockarna! Ds.

Hoppas att du får en toppen-rosa-födelsedag.
Mjuka grattiskramar// De Oattraktiva genom Mr.F


Halvfull eller halvtom?

Intressant att läsa vad de oattraktivas nyaste medlem har att skriva. Han har ju onekligen ordets gåva den lille topsen. På ett sätt är det ju väldigt förståligt att han är duktig på att skriva. Under Antes uppväxt i Bursiljum fanns det tyvärr inte så mycket att göra, det var antingen att sitta och svära åt boskapet, plocka bär eller skriva lyrik. Han är ingen hejade på blåbär och kommer aldrig att bli en bonde, men han kan ju onekligen sin ordlista.

 

Vidare så är hans resonemang om datorer värt att spinna vidare på. Jag sitter också i datarummet, det är även mitt sovrum, vardagsrum och bibliotek. Ska jag vara riktigt ärlig använder jag just nu min dator som ett element för könet också. Förlåt mamma! Sjuka du

! ... tänker ni!

Nejdå, min mor har väl en önskan att hon någon dag ska bli farmor och att jag ska lyckas lura någon kvinna utan insikt att skaffa barn med mig. Till detta eventuella tillfälle är det ju bra att killarna inte spelat match redan när det verkligen gäller. Man orkar ju inte så mycket om det är varmt!

 

Nudå?

Klockan börjar närma sig 00.00 och det blåser så att jag nästan blir lite rädd. Snart är det dags att fylla år också. Känns hur bra som helst. På allvar det här med att fylla år och ha ångest över det.

Varför?
Det är ju hur löjligt som helst, speciellt om man fyller 24:a..

Att fylla år ska ju vara någonting roligt, man firar ju sin födelsedag, inte sörjer den. Finns många andra saker i livet att ha ångest över och sörja. Att bli ett år äldre skapar erfarenheter och ger en möjligheten att titta tillbaka på saker som hänt under året. Massor av roliga. Det är de man tar med sig, de tråkiga lär man sig av och går vidare.

 

Ni som känner mig hoppas jag ser mig som en optimist, det är alla fall min egen självbild. Det har dock inte alltid varit så, har funnits perioder i mitt liv då jag inte alls känt igen mig själv och min omgivning tvekat på om jag förändrats. Relationer som spruckit och vänner som alltid funnits där. Stöttat och puschat och gett mig det jag behövt, även om det vissa gånger kanske inte varit det man velat höra.

Tack mina oattraktiva vänner plus några till..

 

Det blev ju aningens självutlämnade detta inlägg, så blir det ibland. Det jag försöker säga är väl att allting sitter i huvudet.

 

”Det är en inställningsfråga, det är du själv som gör valet. ”

(Tobias Gustafsson)

 

 

 

 

/ T


Ett kilo mjöl?

Sakta löper fingrarna fram över tangenterna i det svagt upplysta datarummet. Utan varken mening eller mål påbörjar de en skrivelse där jag inte vet vad som ska belysas. Vad är nämnvärt? Vilket intresse har detta för eventuella läsare? Funderar kring benämningen av det rum jag nyss beskrev. Datarum? Har dagens moderna människa skänkt datorn en så central roll i våra liv att datorerna till och med får egna rum? Förmodligen är det så. Tragiskt säger vissa. Förändring och framtid säger andra, som besitter en mer positiv syn på ämnet. Datorn är ju knappast någon ny företeelse i våra liv, men jag vill ändå belysa ämnet och mina förvirrade funderingar. Sant är att datorn och internet ”bygger broar mellan människor”, skapar band, förkortar avstånd och gör världen till en mindre, mer tillgänglig plats. Bra, samtidigt kan det direkt förstöra många unga människor när datorn gör de oförmögna att socialisera och träffas öga mot öga, irl (in real life).


Jag är bevisligen gammaldags, lönnfet och åderförkalkad men jag uppskattar lite gammalt hederligt samkväm med riktiga vänner långt mer än fyrtio orch – vänner online i WOW. Jag vill dock tydligt förmedla att jag inte dömer någon. Alla har rätt till egna åsikter och intressen. Vill vidare meddela att jag paradoxalt nog själv spelar X-box. Jasså? Tänker ni, och vem fan är du då att döma dessa stackars WOW älskande ungdomar? Men det är inte spelandet jag motsätter mig, det är överdoserandet. Lagom är alltid bäst anser jag som den sanne svensk jag är.

 
För övrigt är jag förbannad på Ödet. Tror det jävlas med mig. I två av tre lägenheter har jag störts till vanvettets milda grad av högljudda grannar. Att människor väsnas dagtid kan jag ta, men inte att grannen festar klockan fyra på morgonen när jag ska upp och jobba klockan sex. Jag har osvenskt nog konfronterat grannen/arna. Emellanåt har jag pedagogiskt förklarat min situation och stundom har jag på ett mer förbittrat/ förbannat tillvägagångssätt uttryckt mitt starka missnöje. Jag är numera hatad och bannlyst från alla eventuella
festligheter/grillkvällar och krattaiträdgårdenmedgrannarnasaftkalas.



Vill förövrigt höja ett varningens finger till er som befinner er i vinterlandskap.
Låt er inte övertalas till något ni inte vill gå med på själva:

http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/utrikes/article6486850.ab




När jag såg denna tänkte jag på er, mina oattraktiva vänner.. Längtar efter er ljuva doft.

/Mr A.


bara en tanke...

Hur skulle mina vänner Tobias & Victor & Andreas se ut som de var lärare inom sina respektiva "yrken"?
Denna tanke slog mig (fråga inte varför), och detta är vad jag kom fram till....

Tobias, Lärare inom Socionomprogrammet (Singel)



Victor, lärare inom Räddningstjänsten (Pingstvän)



Andreas, lärare inom filosofie, köttkunskap & lyrik (Spyrap)


Sen skulle jag gissa på att om jag blev vårdlärare skulle jag se ut något i stil med detta...

Fredrik, vårdlärare (Barbapappa stunt/duschscens stand-in)

/Mr. F


Till Dig...

Idag är det den fjortonde dagen på det nya året. År 2010.

”Säger man 010 eller 10?”, funderade en bekant för en tid sedan. I denna fråga gör man utan tvivel som man vill, men jag tror Jesus och pöbeln säger 10?

På tal om Jesus och religion så står det förövrigt i bibeln att ”äktenskapet skall ske mellan man och hustru”. Detta påhitt känns stundtals förlegat i vårt moderna samhälle, där fantasin sätter gränserna på vad giftermål är. Alternativen frodas, och kärleken blomstrar. Och vad, kära läsare, kommer innan bröllop och äktenskap? Jo, förlovning!

Därför vill jag nu passa på att gratulera min gode vän,  Johan. Som på nyårsaftonen tog tillfället i akt och förlovade sig med sin quvinna, hjärtegull, ligg, livspartner? Sofia. Skämt åsido. Stort grattis till er båda från djupet av mitt hjärta!

Då jag gärna vill se mig själv som något av en tänkare, kan jag inte låta bli att gå händelserna i förväg. Då du (Johan) aldrig arbetat inom vården, och yrkesrelaterat har starka och klumpiga dasslock till händer. Sänder jag via bloggen ett litet kortfattat bildhäfte som visar dig hur du på bästa sätt hanterar er eventuella knubbsälsavkomma.

På återseende…

 /Den förvirrade evangelisten Mr.A


Överraskning!

Lånade ut min mobil till en klasskompis idag. När jag fick tillbaka den så var det en underlig bild i den. Den ser ut så här:



Av någon anledning så känns de 25kronorna som jag vann på lotten ganska smutsiga...



Men, för att inte det här bara ska bli ett äckligt inlägg så måste jag lägga in en fin bild också:



Temperaturen var inte så låg men det blåste en hel del. Men mellan snoratackerna så lyckades jag knäppa en bild. Den är helt oredigerad.

/ ett kort inlägg av mastodontnäsan!


Ett seriöst inlägg volym 2...

Även de seriösa inläggen blir skit på de oattraktiva. Dock ett väldigt bra försök Mr Eldnäsa.
Gillar våra uppgifter skulle dock vilja tilläga följande:


Hjärskrynklarkungen aka undertecknad, har vid besöket i det drabbade området en rejäl övervikt så till den grad att han lätt får känslan av att sitta i sitt eget knä efter att han ätit. Lägg där till en rinnande knådsnus och en överlägsen, vaggande gångstil ala Bert Karlsson. Dessutom tycker jag att det skulle vara passande att ständigt tala i gåtor och göra annorlunda liknelser.

 

"Jag förstår dig, du känner dig som när Askungen upptäcker att de sju dvärgarna gått till Snövit istället för till dig... Lurad, tillintetgjord och förlöjligad.. och billig, som husmans och vatten"

Eller..

Mmm... "Det är bättre med mat i magen än hat i hagen, jag hör vad du säger"

Vidare känner jag att Silverryggen borde ha bytt ut sin fina Volvo S80 mot en mycket mer funktionell farkost.. som denna.


Är helt övertygad om att denna gula/röda lastbil med tillhörande skylift skulle underlätta Silverryggens arbete när det gäller uppsamlandet av både patienter och kvinnor..

Silverryggens kompisar tyckte alla fall att detta var en bra ide.


Slutligen har vi ju Mr Eldnäsa som gav sig själv en alldels för liten del i sin egen verklighet.
Eldnäsa ska självklart fungera som den kring resande cirkusen, där han är den stora stjärnan!
Eldnäsa är cirkusens mittpunk och freak show och clown!
Ingen har någonsin sett en man med så stor näsa och sånt stor hjärta..barnen vågar till och med sitta i hans knä! Detta är nya erfarenheter för Eldis..


Cirkusens köttätar monster är den minst besöka attraktionen. Omtalad för att kunna äta revbensspjäll, köttbullar och korv som snacks till berusningsdryck vågar inte ens det den modigaste hövdingen besöka denna best..







Den seriösa delen i detta inlägg är att jag blir grymt avundsjuk på mina vänners förmåga att ta grymma kort. Nångång vill jag bli som dem... nångång.


I Fantasin
/T


Ett seriöst inlägg.

Nu är det slut med skämtandet på de här sidan, det är dags att vi rycker oss i kragen och växer upp!
Varför ska vi få vara lyckliga när det finns barn i världen som svälter eller tvingas ut i krig?

Det enda rätta vore flytta till något av de mest drabbade länderna och hjälpa till så gott vi kan, jag menar vi har ju kunskaperna att rädda ett helt land bara vi slår våra kloka huvuden ihop.

Tobie kan vara Hjärskrynklarkungen.
Din uppgift består mest i att prata med drabbade människor och djur för att få dem att förstå vilka problem de egentligen har. De måste få veta vad ett xbox eller en ipod är för underverk så förklara för dem på ditt socionomsätt hur man gör för att tjäna pengar och att man faktiskt måste äta för att bli mer än bara skinn och ben.
Jag ser framför mig hur du skjuter fram glasögonen på näsan, stryker lite i mustachen och går nonchalant fram till en stackars pojke med smusiga kläder. Du klämmer honom lite försiktigt på armen och säger :
- Men lillla gosse, du måste ju äta! Spring hem till dina föräldrar och säg att du måste få något i magen. Se så, spring iväg!
Pojken stirrar med stora bruna ögon på dig och ser förvånad ut, sedan säger han:
- Arschlet afromsisch baluhabla!(Jag förstår inte ett ord du säger!!)
Du rynkar fundersamt på ögonbrynen och säger:
- Du måste lära dig att prata rent om du ska lyckas här i världen. Stick iväg nu jag ska hjälpa någon annan nu!

Ambulansgetens uppgift blir då att köra sin silverglänsande volvo som en riddare genom öknen för att plåstra om de skadade med nyinköpta Batmanplåster och hudsalva. Tänk vad det kommer att göra skillnad. Då de i vissa länder ser skägg som något manligt och en statussymbol så ligger du otroligt bra till.
Efter en kort tid så kommer du att ha en massa smeknamn i de olika byar du besöker och erbjuder hjälp. Det kan vara allt ifrån " Jujutskichz"(Den vite skäggige gubben som gillar att massera våra kvinnor) till "zizchkbap nombu agathi"(Den ståtliga Silverryggen som blir trevlig när han dricker eldvatten).

Jag själv tar rollen som "Mr Eldnäsa. Jag ska mest åka omkring och konstatera att det sällan brinner i stenhus.

Jag satt och försökte komma på något seriöst att skriva........... Däremot så stannade jag på väg till ön och fotade några bilder:




/Mr. Näsa

 

Grattis Fröken Lindgren!



Önskar de Oattraktiva!

Snabbsummering...

Vi oattraktiva (minus Ante) var ju i Kiruna över nyår. Här kommer en snabbsummering av lite vad vi hade för oss....


Hittade en ersättare åt Ante....Spyrap


Tobbe hittade en koja att samla mat, kvistar och kvinnor i....


Tobbe ville slicka på just den grenen.....


Vi hade kul....


Fick mössor av Spyrap och stirrade ut lokalbefolkningen...


När Spyrap sprang tillbaka till gruvan för sitt vaktpass och Viktor återvände till den varma och trygga Fridas famn så fortsatte äventyret för de två kvarvarande tappra riddarna..

Efter att under påverkan av rusningsdryck ha tackat JA till att bjuda två äldre damer på middag, visste vi bägge två att slutet var nära. Redan vid första mötet borde vi insett att de inte var något att lita på. Redan vid tillagandet av måltiden såg vi deras smutsiga blickar i ögonvrån, hörde hur de viskade lammkött och hur de vässade tassarna mot kattens klösbärda.
Vi borde ha sett varningssignalerna när de redan första gången vi träffades pratade om otukt..
Till bords tog vi oss till slut, återkommande blickar utbyttes mellan riddarna i takt med att klockan gick.
När skulle vi fly?
Ska en stanna och avleda uppmärksamhten?
Every man for him self?

Glasen fylldes av de köttlustande äldre kvinnorna och när vi trodde att Sankte Per skulle knacka på ytterdörren, räddades vi av ett nattpass på IVA. De smet iväg ljudlöst och försvann som att de aldrig varit där..

Kvar fanns vi, billiga som knäckebröd och vatten, men ack så glada att vara vid liv..

Vi lämnade Kiruna med ett knäckt självförtroende och medvetskapen att vi under resan även blev brädade av killar i mössa/keps och hood...

/Mr.F & Mr.T


Uppsala all over again..

Hahaha! Fredrik min vän! Fint skrivet. Tack så mycket!

Någonting slog mig när jag tittade på kortet han lagt upp.
Finns det överhuvudtaget några seriösa bilder på de oattraktiva?

Jag har inte sett några publiceras på bloggen alla fall, men till er damer som jag vet läser den här bloggen så är vi rätt snygga allihop, i rätt ljus vill säga... (MÖRKER)

Kolla bloggen och lite gamla bilder tillsammans med mamma innan jag for och hon påpekade detta. Inte att vi är snygga.. nej HERREGUD.. Nä, bristen på att kunna vara seriösa..
Jag har full förståelse för att ni läser tvekar om jag kommer att bli en bra socionom, det är ju bra att kolla på tidigare inlägg..

Så, vad försöker jag säga? En seriösare sida av de oattraktiva?

NEJ! Aldrig, vi kommer att fortsätta precis som vanligt. Tyvärr är vi ju bara oss själva och det kommer troligtvis att göra att de oattraktiva lever tillsammans till slut..
Det är bara en tidsfråga innan Jossan och Frida ger upp.. kan inte tänka mig nåt annat.

Faktum är att vi redan börjat kolla på hus i Jörn!



Nå.. tillbaka till rubriken.

Är tillbaka i Uppsala nu. Dagen började med panik. Mamsen skulle köra biagubben till flyget och båda försover sig. Gick bra till sist ändå, men jag tror ni alla känner igen de där minuterna precis när man vaknat. Man är så förvirrad att man lika gärna skulle kunna pissa i badkaret och ta en raggar dusch med hjälp av toan..

Flygresan gick bra och på jobbet har det inte hänt ett skit.. Satt i soffan och kom på mig själv att vakna av mina egna ryckningar... men ringer det är jag jävla i mig först att svara!

Ledigheten har varit strålande! En bra blandning av party,god mat, gott sällskap. Det enda jag har lite dåligt samvete för är att jag inte varit hemma med familjen mer. Har flängt rätt mycket, men jag trivs rätt bra då. Jag blir rastlös jävligt fort. Familjen förstår.

Dagens nyhet är att jag flyttar till Pedagogränd i Umeå, första Februari. Samma hus som Petter. Är rätt övertygad om att xbox och drickade av öl kommer att vara en återkommande punkt på agendan.
Kom och hälsa på vet ja!


Dö i eld!

/ Tobbe


han med stort H....nej inte hemorojjder!

Det här inlägget är tillägnat Tobias Gustafsson....

Nedan följande citat beskriver i detalj det jag kände när han flyttade till Uppsala.
Det är så läskigt träffande hur ibland musik kan träffa ens hjärta och säga det man inte själv kan formulera...
Genom Lasse Stefanz svängiga toner hittade jag en tröst i mörkret, och nu är det inte länge kvar innan han, han den där, den där killen, just han, ni vet, flyttar hemöver igen!


"Det som hände mellan oss två
en gång för länge sen
e sånt jag inte glömmer
fast jag vet att det var fel.
Dina händer och din mun
som rörde ömt min kind
än idag så kan jag känna
när jag sitter här och minns.

Du försvann som en vind
tårar föll från min kind
kvar fanns ingenting utom din ring
Allt du lämnade kvar
var en tomhet så stor och helt total
" Text: Lasse Stefanz


Tack för i jul kompis! :D

/ Mr.F


Skäggtävling?

Har under hösten läst på en sida som heter OMY.se. Det är ett gäng killar från Piteå som för 5 år sedan startade en blogg. Fick fler och fler läsare och har sedan dess anordnat nyårsfester, gjort en singel och lite annat smått och gott. En av dem som skriver är Johan Forsberg, forward i Skellefteå AIK.. Jajjemen, vi snackar hockey.
De har alla fall hastigt men lustigt lagt ner denna sida.. SYND! Den var rolig, och framför allt ett bra intitativ.

Min förhoppning är ju att alla OMY-läsare istället väljer denna blogg. Vi har ännu inte släppt någon singel och inte anordnat något grymt party.

Planerna för framtiden är som Freddie redan berättat, en avklädd kalender till förmål för cancerforskning m.m.
Kom gärna ned förslag på vilket jävulskap vi kan hitta på.
Varför inte göra det här till något stort?!


Nu vidare till vad som hänt sedan sist. Ångesten över all julmat håller i sig, Johan sa dock en smart grej. Det är inte maten mellan jul och nyår man blir tjock av, det är den mellan nyårs och jul. Smart sagt.
2-3 Veckors förfall kan väl inte göra så mycket... eller?!

Som ni trogna läsare vet ingick de oattraktiva i ett vad. Vadet gick ut på att samtliga skulle spara skägg och  mustasch fram till jul.

Tyvärr har jag två kycklingar till vänner!
Stornäsa hade redan innan jul rakat av sig sin håriga läpp och skyllde på släktfoto.
Skägglaven, klarade inte av skamen. Hade dock låtit skägget bli något mer vildvuxet.

Jag vann vadet, och här kommer aldrig tidigare visat material.



Nog med skam för idag!


Sov sött!


//

Tåbårå

Kalenderåret 2010!

Gott Nytt år alla läsare!

Eftersom jag inte riktigt är som alla andra + att våra vänner och bekanta förtjänar ett strålande 2010 så kom jag på idén med en kalender. För detta ändamål bad jag mina vänner Andreas och Nils om hjälp. Och om än med viss skepticism så tackade de tillslut båda ja...ovetandes om utfallet av deras beslut...

Tanken var en humoristisk kalender med norrländska motiv som vi och de som fick den kunde vara stolta över.
Resultatet blev mer eller mindre en renodlad (halv)nakenkalender....

Denna har nu nått såväl våra 2 oattraktiva kollegor som annat löst och kärt folk i vår vänskapskrets.
Hoppas att ni har åtminstone hälften så roligt åt den som vi hade åt att göra den! För då har vi lyckats :)
Tryckeriet som tryckte upp dom åt oss sa iallafall att vi skänkt dom mycket glädje....

Röster har väckts angående en uppföljare till 2011, och även möjligheten att då göra den till en köpeskalender där överskottet går till ex. cancerforskning (mkt bra tips Totto).
Eftersom inte en levande själ lär betala pengar för att se mitt nakna arsle på lika många sidor som i årets kalender (därför den gavs bort),  så tänkte vi se om vi kanske kunde bli 6 eller 12st till nästa år.

Därför går vi ut med en efterlysning av kalenderpojkar, frivillig, nån? Är ju trots allt för en god sak för tusan!
Auditions för kalenderna kommer att hållas lite runt om i landet då Tobias och Victor kommer hålla i dessa.
Bl.a. besöker vi följande städer för uttagning: Skellefteå, Byske, Nyliden, Uppsala, Sandö & Kiruna.
För att bli kallad till dessa Auditions krävs följande:
-Intresseanmälan på denna blogg, så vi kan kalla er.
-Inskickande av 3 vågade bilder där din kropp ska vara insmord i antingen honung, kropps-smör eller gelatin (Skickas till Tobias och Victors mail för granskning och privat bruk).
-Håll utkik efter denna symbol!

(Dock nappade inte Tv4 på att följa dessa Auditions, så ni som anmäler er enbart för att få Tv tid kan redan nu tänka om)


Nå, ni som inte hade (o)turen att erhålla en kopia av kalendern så finns en sneak-peak nedan att beskåda! Sen finns kanske eventuellt något enstaka exemplar kvar av den om man frågar snällt....
God fortsättning!



/Mr.F

Hej och god fortsättning!

I ett frostigt decembermörkt Skellefteå, totalt överdoserat av kung Bores generositet, ger en ung man ett löfte. Han lovar trohet till tre sinnesförvirrade själar. Löftet består av delaktighet i en blogg. Den unge mannen är jag: Andreas Axelsson.

 

Som en trogen läsare av denna blogg, har jag bevakat den, under en lång tid. Den har stundtals skänkt mig mycket glädje, men också vämjelse och stark misströstan till den psykiatriska vården i Skellefteå kommun. Att dessa tre människor får vandra fritt på Skellefteås gator och torg är inte bara fel det är dessutom ledsamt och sorgligt. Tyvärr har jag emellertid insett att dessa vilsna själar, dessa vardagskadaver fullt omedvetna om deras respektive depraverade leverne, är mina jämlikar, mina bröder. Ty jag är av samma skrot och korn!

 

Jag hoppas kunna skänka er (läsare) samma sak som de föregående talarna gett mig. Känslor av glädje, och förhoppningsvis också tankar om hur en felfri psykiatrisk vård kunnat se ut.

 

Till dem som inte vet vem jag är: så kommer ni att lära känna mig.

 

Jag vill också passa på att önska er läsare en god fortsättning på det nya året! Hoppas er nyårsafton spenderades med många goda vänner och högar av välsmakande mat!

 

Jag själv spenderade min nyårsafton sjungandes Bon Jovi's gamla rockdänga ”You give love a bad name” inför 90 onyktra personer på en privat tillställning. De som känner mig vet att jag lider av stor scenskräck. Detta resulterade i att jag efter femton sekunder fick panik, och försökte i ren desperation avsluta mitt framträdande genom att frenetiskt förtära mikrofonen.
På detta finns bildbevis, se nedan.

Lev och må! Vi hörs.

 

/Mr hansomföljefterdignärdugåensammen.

 


RSS 2.0